Broodsoufflé met groente en lavasboter

      Geen reacties op Broodsoufflé met groente en lavasboter

 

Broodsoufflé met groente en lavasboter

Print
Categorie: Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Voor de groente:

Voor de soufflé:

  • 350 gram witbrood van gisteren
  • 1 ui
  • paar takjes peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • 250 ml melk
  • 3 eieren m
  • Zout en gemalen peper
  • Nootmuskaat

Voor de boter:

  • ½ bos peterselie
  • ½ bos lavas maggiplant of bladselderij
  • 120 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C.
  • Schil voor de groente de wortelen, knolselderij en pastinaak en snijd ze in bokjes.
  • Schil de sjalotten en laat ze heel.
  • Bak de groente in een braadpan met wat olijfolie gedurende 3-5 minuten aan.
  • Plet de knoflooktenen en doe ze met de bouillon, laurierbladeren en groente in een ovenvaste schaal.
  • Zet de schaal op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar de groente gedurende 30 minuten.
  • Snijd voor de soufflé het brood in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom.
  • Snipper de ui en hak de peterselie.
  • Bak de ui in 1 eetlepel boter zacht en glazig en doe dit in de kom bij het brood.
  • Verwarm de melk tot lauwwarm, klop de eieren erdoor en schenk het mengsel over de broodblokjes.
  • Roer het door, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het 20 minuten rusten.
  • Neem de groente uit de oven.
  • Verwijder knoflook en laurierbladeren.
  • Verdeel het broodmengsel over de groente en verdeel er een eetlepel boter overheen.
  • Bak de soufflé op Hetelucht Plus 160°C gedurende 20-25 minuten op het 2e niveau van onderen.
  • Pluk voor de boter de blaadjes van de lavas en de peterselie.
  • Smelt de boter in een kleine sauspan tot het schuimt.
  • Neem de pan van de kookplaat. Plet de knoflook en voeg dit met de citroenrasp en de kruiden aan de warme boter toe en laat het 1-2 minuten staan.
  • Verwijder de knoflook. Neem de soufflé uit de oven en druppel de lavasboter er vlak voor het serveren overheen.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstips Lekker met een salade met linzen.