Brouillade d’oeufs aux moules

      Reacties uitgeschakeld voor Brouillade d’oeufs aux moules

Brouillade d'oeufs aux moules

(roerei met mosselen)

Recept categorie Gerecht met ei, Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes witbrood
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • ½ dl melk
  • 4 eieren
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend water op een hoog vuur tot ze open zijn.

  2. Haal de mosselen uit de schelpen en snij ze in stukken.

  3. Hak de uien en knoflook fijn.

  4. Voeg ze toe aan de mosselen.

  5. Zeef in een pan het mosselnat.

  6. Voeg de melk toe.

  7. Verkruimel het brood en voeg dit toe.

  8. Voeg het mosselmengsel toe.

  9. Breek de eieren en voeg toe.

  10. Klop ze licht en roer de ingrediënten met een houten lepel door elkaar.

  11. Breng op smaak met zout en peper.

  12. Smelt 40 g boter in een koekenpan.

  13. Als het heet is het eimengsel erbij en langzaam roeren tot het eimengsel de boter goed opneemt.

  14. Met de rest van de boter vetten we een ovenschaal in.

  15. Giet het eimengsel erin en zet het 7 minuten in een oven van 180ºC.

  16. Serveer in de ovenschaal.