Bruine bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonensoep
Print

Bruine bonensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 uien
  • 1 prei met groen
  • boter
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 literblik bruine bonen
  • 1 pot tomatenbouillon
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel peterselie
  • 150 gr taugé

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de gesnipperde uien en de in ringen gesneden prei 10 minuten in wat boter.
  • Kruid het gehakt met peper en zout, draai er balletjes van en bak die even mee.
  • Neem de helft van de bruine bonen apart.
  • Pureer de rest, roer die met het vocht, de tomatenbouillon en het water bij de uien en breng het geheel aan de kook.
  • Ontvel de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Warm dit met de bruine bonen en de taugé op het laatst even in de soep mee en bestrooi de soep met peterselie.