Bruine bonensoep met Malheur
Porties 4
Wat gaat er in?
Hoe maak ik het klaar?
-
Snijd het spek in niet al te kleine blokjes.
-
Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
-
Plet de knoflookteentjes.
-
Pel en snipper de uien.
-
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
-
Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen.
-
Goed door laten verhitten.
-
De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
-
Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen.
-
de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen.
-
Op smaak brengen met zout en peper.
-
In grote grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de
-
geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.
-
Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit
-
Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
-
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.