Bruine bonensoep met Malheur

      Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonensoep met Malheur

Bruine bonensoep met Malheur

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 350 gr gerookt spek
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/2 liter Malheur bier
  • 350 gr bruine bonen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 bosje peterselie
  • room licht geslagen ongezoete

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het spek in niet al te kleine blokjes.
  2. Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
  3. Plet de knoflookteentjes.
  4. Pel en snipper de uien.
  5. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  6. Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen.
  7. Goed door laten verhitten.
  8. De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
  9. Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen.
  10. de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen.
  11. Op smaak brengen met zout en peper.
  12. In grote grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de
  13. geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.
  14. Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit
  15. Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
  16. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.