Bruine bonensoep met Malheur

      Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonensoep met Malheur
Print

Bruine bonensoep met Malheur

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr gerookt spek
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/2 liter Malheur bier
  • 350 gr bruine bonen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 bosje peterselie
  • room licht geslagen ongezoete

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het spek in niet al te kleine blokjes.
  • Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
  • Plet de knoflookteentjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  • Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen.
  • Goed door laten verhitten.
  • De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
  • Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen.
  • de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In grote grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de
  • geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.
  • Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit
  • Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
  • Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.