Bruine bonensoep met Malheur

      Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonensoep met Malheur

 

Bruine bonensoep met Malheur

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 350 gr gerookt spek
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/2 liter Malheur bier
  • 350 gr bruine bonen
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1/2 bosje peterselie
  • licht geslagen ongezoete room

Hoe maak ik het klaar?

  1. nijd het spek in niet al te kleine blokjes.
  2. Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
  3. Plet de knoflookteentjes.
  4. Pel en snipper de uien.
  5. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  6. Verhit dit alles in de boter en voeg dan de tomatenpuree en het paprikapoeder
  7. toe.
  8. Laat goed doorwarmen.
  9. Voeg de bouillon toe en breng die langzaam aan de kook.
  10. Voeg het Malheur bier toe en laat de soep weer aan de kook komen.
  11. Voeg de bruine bonen toe en laat 1 uur zachtjes doorsudderen.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Serveer de soep in grote soepkommen en garneer met fijngehakte peterselie en
  14. de geslagen room.
  15. Drink er een glas Malheur bij.

Tips / Opmerkingen

Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit Buggenhout, België. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.

Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.