Bruine bonensoep met Malheur

      Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonensoep met Malheur

 

Print

Bruine bonensoep met Malheur

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr gerookt spek
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/2 liter Malheur bier
  • 350 gr bruine bonen
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1/2 bosje peterselie
  • licht geslagen ongezoete room

Hoe maak ik het klaar:

  • nijd het spek in niet al te kleine blokjes.
  • Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
  • Plet de knoflookteentjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit dit alles in de boter en voeg dan de tomatenpuree en het paprikapoeder
  • toe.
  • Laat goed doorwarmen.
  • Voeg de bouillon toe en breng die langzaam aan de kook.
  • Voeg het Malheur bier toe en laat de soep weer aan de kook komen.
  • Voeg de bruine bonen toe en laat 1 uur zachtjes doorsudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in grote soepkommen en garneer met fijngehakte peterselie en
  • de geslagen room.
  • Drink er een glas Malheur bij.

Tips / Opmerkingen

Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit Buggenhout, België. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.