Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

Recept categorie Broodjes, Voorgerecht
Keuken: Australische keuken
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1/2 citroen geraspt en geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke plakken vloerbrood
  • 200 g lamsboutlapjes à la minute
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 25 g waterkers
  • 8 zongedroogde tomaten in olie in reepjes

Materialen

  • grillpan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Helft van citroenrasp en helft van citroensap met 2 el olie en zout en (versgemalen) peper naar smaak door elkaar roeren.
  2. Knoflook halveren en brood ermee inwrijven.
  3. Brood dun besmeren (met keukenkwastje) met 1 el olie.
  4. Brood in grillpan aan beide zijden goudbruin roosteren en laten afkoelen.
  5. Lamsboutlapjes aan beide kanten met citroenolie bestrijken.
  6. Lamsboutlapjes in grillpan in 3 min. bruin en vanbinnen rosé roosteren.
  7. Mayonaise losroeren met rest van citroenrasp en -sap en op smaak brengen met zout en peper.
  8. Bruschetta achtereenvolgens beleggen met mayonaise, waterkers, tomaatreepjes en lamsbout.
  9. Direct serveren