Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

Bruschetta met lamsvlees en citroenmayonaise

Recept printen Pin
Recept categorie: Broodjes/ Voorgerecht
Land van herkomst: Australië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1/2 citroen (geraspt en geperst)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke plakken vloerbrood
  • 200 g lamsboutlapjes à la minute
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 25 g waterkers
  • 8 tomaat (in reepjes)

Materialen

  • grillpan

Hoe maak ik het klaar:

  • Helft van citroenrasp en helft van citroensap met 2 el olie en zout en (versgemalen) peper naar smaak door elkaar roeren.
  • Knoflook halveren en brood ermee inwrijven.
  • Brood dun besmeren (met keukenkwastje) met 1 el olie.
  • Brood in grillpan aan beide zijden goudbruin roosteren en laten afkoelen.
  • Lamsboutlapjes aan beide kanten met citroenolie bestrijken.
  • Lamsboutlapjes in grillpan in 3 min. bruin en vanbinnen rosé roosteren.
  • Mayonaise losroeren met rest van citroenrasp en -sap en op smaak brengen met zout en peper.
  • Bruschetta achtereenvolgens beleggen met mayonaise, waterkers, tomaatreepjes en lamsbout.
  • Direct serveren