Bruschetta met salsa

      Reacties uitgeschakeld voor Bruschetta met salsa

Bruschetta met salsa

Recept categorie Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 bakje cherrytomaatjes fijngesneden
  • 1 middelgrote rode ui fijngesneden
  • 10 verse basilicumblaadjes kleingesneden
  • kruidenmix voor kruidenboter
  • 1 el olijfolie
  • 30 ml balsamicoazijn
  • stokbrood in sneetjes gesneden
  • knoflookolijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de tomaten, ui, basilicum en kruidenmix naar smaak.
  2. Meng de olijfolie en balsamicoazijn goed door elkaar en giet over het tomatenmengsel. Goed laten intrekken.
  3. Besmeer de sneetjes stokbrood met de knoflookolie. Gril de broodjes goudbruin.
  4. Serveer de salsa op het warme brood.

Tips / Opmerkingen

De salsa smaakt nog lekkerder wanneer je hem enkele uren van tevoren maakt. In plaats van knoflookolijfolie, kun je natuurlijk ook kruiden- of knoflookboter nemen. Voor kruidenboter: meng roomboter met een zakje kruidenmix voor kruidenboter. Voor knoflookboter: meng 1 fijn gesneden teentje knoflook door de roomboter. Of gebruik kant en klare kruidenboter.