Bruschetta met salsa

      Reacties uitgeschakeld voor Bruschetta met salsa
Bruschetta met salsa

Bruschetta met salsa

Print Pin
Categorie: Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 1 bakje cherrytomaatjes fijngesneden
  • 1 middelgrote rode ui fijngesneden
  • 10 verse basilicumblaadjes kleingesneden
  • kruidenmix voor kruidenboter
  • 1 el olijfolie
  • 30 ml balsamicoazijn
  • stokbrood in sneetjes gesneden
  • knoflookolijfolie

Bereidingswijze

  • Meng de tomaten, ui, basilicum en kruidenmix naar smaak.
  • Meng de olijfolie en balsamicoazijn goed door elkaar en giet over het tomatenmengsel. Goed laten intrekken.
  • Besmeer de sneetjes stokbrood met de knoflookolie. Gril de broodjes goudbruin.
  • Serveer de salsa op het warme brood.

Tips / Opmerkingen

De salsa smaakt nog lekkerder wanneer je hem enkele uren van tevoren maakt. In plaats van knoflookolijfolie, kun je natuurlijk ook kruiden- of knoflookboter nemen. Voor kruidenboter: meng roomboter met een zakje kruidenmix voor kruidenboter. Voor knoflookboter: meng 1 fijn gesneden teentje knoflook door de roomboter. Of gebruik kant en klare kruidenboter.