Buikspek met Aziatische marinade

      Geen reacties op Buikspek met Aziatische marinade

 

Buikspek met Aziatische marinade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Keuken: Aziatische Keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kilo buikspek
  • 2 el Hoi-sin saus
  • 2 el Tahin
  • 2 el zwarte bonen pasta
  • 125 gram palmsuiker
  • 1 tl five spice poeder

Apparaat

  • Stoomoven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  2. Smeer hiermee het buikspek in.
  3. Doe nu alles in een vacuümzak en vacumeer op stand 3. U kunt er ook voor kiezen om het spek lekker in te smeren met de marinade en daarna in de oven op een lage temperatuur van 68 °C (Boven- en onderwarmte) voor te garen voor 10 uur.
  4. Heeft u gekozen voor het vacumeren, stel dan de functie sous-vide of stomen in op 68 °C voor 10 uur. Dit is makkelijk voor te bereiden en op de BBQ alleen af te grillen.