Bulghursalade

      Geen reacties op Bulghursalade

 

Aardappelsalade met gerookte makreel

Bulghursalade

Recept printen Pin
Recept categorie: Bijgerecht/ Salades
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol peterselie
  • 300 g grove bulghur
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 1 bosje lenteui (in dunne ringen)
  • peper & zout
  • 100 g rozijnen

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de bulghur in een pan met een dikke bodem. Schenk er vervolgens zoveel kokend water overheen, totdat de bulghur 2 ½ centimeter onder water staat. Breng het geheel vervolgens met de deksel op de pan aan de kook en laat het in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar koken. Laat de bulghur daarna 1 uur afkoelen.
  • Verhit vervolgens 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aubergine ongeveer 5 minuten. Laat hem vervolgens op keukenpapier uitlekken. Pers de citroen, snij de munt fijn, snij de tomaten in blokjes en de lente-uitjes in dunne ringen. Als de bulghur is afgekoeld, meng deze dan met de aubergine, 2 eetlepels olijfolie, citroensap, munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en rozijnen. 

Tips / Opmerking

Weetje
Bulghursalade is een authentiek recept uit de Noord-Afrikaanse keuken. In deze salade wordt altijd bulghur gebruikt. Dit is een product van harde tarwe. De korrels worden eerst gekookt, daarna gedroogd en vervolgens grof gebroken. Door deze voorbehandeling is dit tarweproduct snel gaar. Meestal is het voldoende om de bulghur met kokend water te overgieten en dan ongeveer 30 minuten te laten wellen. Kookt u de bulghur liever, dan is de kooktijd ongeveer 20 minuten.