Burgers met pilafrijst en babaganoush

      Reacties uitgeschakeld voor Burgers met pilafrijst en babaganoush

 

Burgers met pilafrijst en babaganoush

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met rijst
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 Alpro® soya Burgers
  • 1/4 ui
  • 250 gr cashewnoten
  • 300 gr Basmati rijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/4 tl piment
  • 1/2 tl kaneel
  • 8 gedroogde abrikozen

Ingrediënten voor de babaganoush:

  • 2 aubergines
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 100 gr Alpro® soya Yofu Nature
  • 50 gr geroosterde hazelnoten
  • zout & peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
  2. Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
  3. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
  5. Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
  6. Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
  7. Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
  8. Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
  9. Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
  10. Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.

Tips / Opmerkingen

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.