Cacciucco alla Livornese

      Reacties uitgeschakeld voor Cacciucco alla Livornese
Print

Cacciucco alla Livornese

italiaanse vissoep
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Italiaanse keuken
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr inktvis
  • 500 gr octopus
  • 300 gr verse hondshaai
  • 500 gr vis voor soep
  • 500 gr mosselen
  • 500 gr rivierkreeft , garnalen, Noorse zeekreeft
  • witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • knoflook
  • chilipoeder
  • salie
  • 12 sneden geroosterd brood gekruid met knoflook en peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet een casserole op het vuur met op de bodem de olijfolie, knoflook, salie en chili en fruit dit lichtjes.
  • Doe er dan de in stukken gesneden octopus en inktvis bij, besprenkel met witte wijn,
  • voeg de tomatenpuree toe en laat dit, onder af en toe roeren, 20 minuten koken.
  • Voeg geleidelijk de vis voor soep en de gesneden hondshaai toe.
  • Kook de viskoppen met geurige kruiden in bouillon, snijd ze daarna in stukken, laat die in een vergiet uitlekken en doe ze in de casserole (dit verhoogt de consistentie en smaak van de 'cacciucco').
  • Zet het vuur middelhoog en voeg, als de octopus en de inktvis zacht zijn geworden, de schelpdieren toe.
  • Laat dit 6-7 minuten koken, tot de mosselschelpen zijn opengegaan.
  • Leg het met knoflook ingewreven en geroosterde brood op de bodem van de soepborden en schep er met een grote lepel de vis en het vocht uit de casserole op.

Tips / Opmerkingen

Het gebruikte brood moet niet vers zijn, maar een paar dagen Oud. Het moet niet hard zijn, maar nogal zacht; dit bereikt u door het in een gesloten verpakking te bewaren.