Caesar salad

      Reacties uitgeschakeld voor Caesar salad

Caesar salad

Recept categorie Barbeque, Salades
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 dl olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ijsbergsla
  • een scheutje Worcestershiresaus
  • enkele druppels hotsauce
  • zout
  • 2 1 minuut gekookte eieren
  • Parmezaanse kaas
  • enkele anjovisfilets
  • 1 citroen het sap er van

Hoe maak ik het klaar?

  1. Prak 1 teentje knoflook met wat olijfolie fijn, bestrijk hier de sneetjes brood mee en
  2. bak deze in de oven in 15 minuten goudbruin (keer ze af en toe om).
  3. Was en droog de sla en leg het in een schaal.
  4. Prak de overige teentjes knoflook met wat zout fijn, roer er de olijfolie, het citroensap, Worcestershiresaus en de hotsauce door en giet dit mengsel over de sla.
  5. Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg de parten op de sla.
  6. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en schep alles voorzichtig om.
  7. Garneer de salade met de croûtons en de ansjovis.