Caesar salade

      Geen reacties op Caesar salade

 

Caesar salade

De klassieke Amerikaanse Caesar salad, oorspronkelijk door Caesar Cardini in 1920 gemaakt, heeft evenveel vormen als er slasoorten zijn.
Traditioneel zijn de ingrediënten het hart van cos sla, extra vierge olijfolie, citroensap, worcestershiresauce, zout, peper, verse Parmezaanse kaas, met knoflook bereide croutons en een zeer zacht gekookt ei. Het succes van deze salade hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de ingrediënten en de wijze van mengen: er moet zodanig worden gemengd, dat de slablaadjes met de dressing worden bedekt, zonder dat ze worden gekneusd.
Recept printen
Recept categorie: Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 grote kroppen cos salade ( of bindsla)
  • 75 g knoflookcroutons
  • 2 ei
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 citroen (het sap van)
  • 1 theelepel worchestershiresaus
  • 25 g geraspte Parmezaan
  • 1 blikje ansjovis ( in olijfolie)
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Strip per persoon ca. 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter. Was en droog de bladeren. Als je bindsla gebruikt: na het wassen de stronk eraf snijden en de sla in reepjes snijden.

Dressing

  • Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water, breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen. Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer er het citroensap en de worcestershiresauce door. Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe en schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren kan verdelen. Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. 

Tips / Opmerking

Als je nog rucola in de tuin hebt staan, is dit lekker voor wat scherpte