Cajungarnalen groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Cajungarnalen groentesoep

Cajungarnalen groentesoep

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 grote in stukjes gesneden, rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 100 gr champignons
  • 1 liter visbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • cayennepeper
  • 150 gr gepelde Noorse garnalen
  • 2 theelepels tijm
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

  • Bak de, in stukjes gesneden, rode paprika's in olie ± 5 minuten.
  • Snijd cajunkruiden, sjalotten, teentjes knoflook, prei en champignons fijn en bak ze op hoog vuur ± 5 minuten mee.
  • Voeg de  visbouillon en 1delaurier toe, breng het aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de laurier, pureer en zeef de soep.
  • Breng de gezeefde soep met de slagroom opnieuw aan de kook en maak met zout en cayennepeper op smaak.
  • Roer de  gepelde Noorse garnalen, tijm,  fijngesneden basilicum en fijngesneden bieslook door de soep.