Cajungarnalen groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Cajungarnalen groentesoep

Cajungarnalen groentesoep

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 grote in stukjes gesneden, rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 100 gr champignons
  • 1 liter visbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • cayennepeper
  • 150 gr gepelde Noorse garnalen
  • 2 theelepels tijm
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de, in stukjes gesneden, rode paprika's in olie ± 5 minuten.

  2. Snijd cajunkruiden, sjalotten, teentjes knoflook, prei en champignons fijn en bak ze op hoog vuur ± 5 minuten mee.

  3. Voeg de  visbouillon en 1delaurier toe, breng het aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken.

  4. Verwijder de laurier, pureer en zeef de soep.
  5. Breng de gezeefde soep met de slagroom opnieuw aan de kook en maak met zout en cayennepeper op smaak.

  6. Roer de  gepelde Noorse garnalen, tijm,  fijngesneden basilicum en fijngesneden bieslook door de soep.