Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

      Geen reacties op Cajunhutspot met gefrituurde uiringen
Print

Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • zout peper, cajunkruiden
  • 1 ei
  • 1 dl pils
  • 2 liter frituurolie
  • 2 uien in ringen van 1 cm
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 150 gr winterwortelen in blokjes
  • 150 gr uien in halve ringen
  • het hart van een bleekselderij in reepjes
  • 21/2 dl vleesbouillon van tablet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel piment

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een beslag van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils.
  • Verhit de olie.
  • Haal de uiringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  • Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken.
  • Kook de aardappelen met de wortelen, de uien en de bleekselderij in de bouillon in
  • 20 minuten gaar en stamp ze met de boter, zout, peper en de piment tot stamppot.
  • Serveer de stamppot met de uiringen erop.