Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

      Geen reacties op Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • zout peper, cajunkruiden
  • 1 ei
  • 1 dl pils
  • 2 liter frituurolie
  • 2 uien in ringen van 1 cm
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 150 gr winterwortelen in blokjes
  • 150 gr uien in halve ringen
  • het hart van een bleekselderij in reepjes
  • 21/2 dl vleesbouillon van tablet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel piment

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een beslag van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils.
  2. Verhit de olie.
  3. Haal de uiringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  4. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken.
  5. Kook de aardappelen met de wortelen, de uien en de bleekselderij in de bouillon in
  6. 20 minuten gaar en stamp ze met de boter, zout, peper en de piment tot stamppot.
  7. Serveer de stamppot met de uiringen erop.