Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

      Geen reacties op Cakerol met frambozen en hazelnootpasta
Print

Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Categorie Gebak, Hapjes
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 pot hazelnootpasta crunchy (225 gram)
  • 150 gram verse frambozen (of ontdooide aardbeien) (doos 300 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C. 
  • Eieren voorzichtig splitsen; er mag geen spatje dooier in het eiwit terechtkomen. 
  • In vetvrije kom eiwitten met 75 g suiker met mixer tot stijve pieken kloppen. 
  • Gardes schoonspoelen en dooiers met 25 g suiker tot dikke, witte crème mixen. 
  • Eiwitschuim door dooiercrème spatelen. 
  • Bloem met maïzena boven eiermengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen (= biscuitbeslag). 
  • Beslag over bakplaat uitschenken en met spatel gladstrijken. 
  • Bakplaat in midden van oven zetten en biscuitdeeg in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken. 
  • Bakplaat uit oven nemen, schone theedoek erop leggen en geheel voorzichtig omkeren. 
  • Bakplaat en bakpapier verwijderen. 
  • Bovenkant van deeg volledig met hazelnootpasta bestrijken en frambozen erover verdelen. 
  • Nog warme deeg met behulp van theedoek meteen oprollen (anders wordt het biscuitdeeg te hard en breekt). 
  • Gebakrol met poedersuiker bestrooien en laten afkoelen alvorens in plakken te snijden.