Caldo Verde

      Reacties uitgeschakeld voor Caldo Verde

 

Print

Caldo Verde

Portugese groene soep
Categorie Soepen
Keuken Portugese keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uien in dunne ringen
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gr aardappelen in stukken
  • 1 liter groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 300 gr jonge groene kool in dunne reepjes
  • 200 gr chorizo Spaanse worst in plakjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de uien en knoflook in de olie ± 10 minuten zacht bakken.
  • Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
  • Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
  • Breng met zout en peper op smaak.
  • Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ± 3 minuten zacht koken.
  • Serveer er maïsbrood of stokbrood en zwarte olijven bij.
  • Gebruik in plaats van groene kool eens snijbiet, jonge boerenkool of waterkers.