Calzoni alle zucchine

      Reacties uitgeschakeld voor Calzoni alle zucchine

 

Calzoni alle zucchine

dubbelgevouwen gevulde pizza's
Recept categorie Gerecht met vlees, Pizza
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 x basisrecept pizzadeeg met
  • 250 gr witte bloem
  • 250 gr volkorenmeel
  • 500 gr courgette in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 150 gr rookkaas
  • 250 gr ricotta of verse roomkaas
  • 2 uien in reepjes
  • 100 gr gerookte pancetta of ontbijtspek in plakjes

Benodigheden:

  • een met olie ingevette bakplaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  2. Bak intussen de plakjes courgette 5 minuten in de olie.
  3. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  4. Snijd 100 gr rookkaas in kleine plakjes en rasp 50 gr rookkaas.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot ronde pizzabodems van 4-5 mm dik.
  7. Bestrijk de helft van elke pizzabodem met ricotta.
  8. Verdeel er de courgette, ui, plakjes rookkaas en pancetta (houd 4 plakjes achter voor de garnering) over, houd de deegranden vrij.
  9. Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw de pizza's dubbel en druk de randen goed op elkaar.
  10. Leg de calzones op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  11. Bestrooi de calzones 10 minuten voor het einde van de baktijd met de geraspte rookkaas en leg op elke calzone een plakje pancetta.