Calzoni alle zucchine

      Reacties uitgeschakeld voor Calzoni alle zucchine

 

Calzoni alle zucchine

dubbelgevouwen gevulde pizza's
Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg met
  • 250 gr bloem
  • 250 gr volkorenmeel
  • 500 gr courgette in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels oregano
  • 150 gr rookkaas
  • 250 gr ricotta ( of verse roomkaas)
  • 2 ui (in reepjes)
  • 100 gr gerookte pancetta ( of ontbijtspek in plakjes)

Benodigheden:

  • een met olie ingevette bakplaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  • Bak intussen de plakjes courgette 5 minuten in de olie.
  • Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  • Snijd 100 gr rookkaas in kleine plakjes en rasp 50 gr rookkaas.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot ronde pizzabodems van 4-5 mm dik.
  • Bestrijk de helft van elke pizzabodem met ricotta.
  • Verdeel er de courgette, ui, plakjes rookkaas en pancetta (houd 4 plakjes achter voor de garnering) over, houd de deegranden vrij.
  • Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw de pizza's dubbel en druk de randen goed op elkaar.
  • Leg de calzones op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de calzones 10 minuten voor het einde van de baktijd met de geraspte rookkaas en leg op elke calzone een plakje pancetta.