Cannelloni met gehakt

      Geen reacties op Cannelloni met gehakt
Print

Cannelloni met gehakt

Categorie Gerecht met vlees, Pasta
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 125 gram Honig lasagnebladen verdi pak à 250 gram
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 scharrelei (m)
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 6 eetlepels kruidenpaneermeel
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 rode paprika in stuktjes
  • 1 courgette in plakjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng ruim water aan de kook en leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het water.
  • Neem de pan van het vuur en laat de bladen 3 minuten in het water liggen.
  • Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
  • Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano en verdeel het gehakt over de lasagnevellen.
  • Rol de lasagnevellen met het gehakt op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Verhit de olie en bak de paprika 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak hem 2 minuten op een hoog vuur mee.
  • Voeg 1 l water en de sausmix toe en breng alles aan de kook. Kook de saus 1 min. en schenk hem over de cannelloni.
  • Strooi de kaas erover en laat de rolletjes in de voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten gaar worden.
  • Lekker met een gemengde salade.
  • Wijnadvies: Canaletto Montepulciano d’Abruzzo