Cannelloni met gehakt

      Geen reacties op Cannelloni met gehakt

Cannelloni met gehakt

Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 125 gram Honig lasagnebladen verdi pak à 250 gram
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 scharrelei (m)
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 6 eetlepels kruidenpaneermeel
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 rode paprika in stuktjes
  • 1 courgette in plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng ruim water aan de kook en leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het water.

  2. Neem de pan van het vuur en laat de bladen 3 minuten in het water liggen.

  3. Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze naast elkaar op het werkvlak.

  4. Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano en verdeel het gehakt over de lasagnevellen.

  5. Rol de lasagnevellen met het gehakt op en leg ze in een ingevette ovenschaal.

  6. Verhit de olie en bak de paprika 3 minuten.

  7. Voeg de courgette toe en bak hem 2 minuten op een hoog vuur mee.

  8. Voeg 1 l water en de sausmix toe en breng alles aan de kook. Kook de saus 1 min. en schenk hem over de cannelloni.

  9. Strooi de kaas erover en laat de rolletjes in de voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten gaar worden.

  10. Lekker met een gemengde salade.

  11. Wijnadvies: Canaletto Montepulciano d’Abruzzo