Cantharellentaartje met cranberries en brie

      Geen reacties op Cantharellentaartje met cranberries en brie

 

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Recept printen Pin
Recept categorie: Hartige taart/ met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 350 g cantharellen (schoongeveegd en in grove stukken gesneden)
  • 2 el Olijfolie
  • 20 g gedroogde cranberries (gehakt)
  • 30 g pecannoten (gehakt)
  • 3 ei
  • 125 ml crême fraiche
  • 1 takje dragon (blaadjes fijngesneden)
  • boter (om in te vetten)
  • peper & zout (gemalen)
  • 150 g boerenbrie (in plakken)
  • 1 ei (geklutst)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De cantharellen in olijfolie in ca. 4 min. beetgaar bakken. De paddenstoelen daarna laten uitleggen en de cranberries en pecannoten erdoor mengen.
  • De eieren met de crème fraîche en dragon mengen en met peper en zout op smaak brengen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.
  • Elk vierkantje in een met boter ingesmeerd vormpje leggen.
  • De vormen met het cantharellenmengsel vullen en het eimengsel eroverheen gieten.
  • De brie erop leggen en de deegranden naar binnen vouwen. Het deeg met ei bestrijken.
  • Midden in de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.