Cantharellentaartje met cranberries en brie

      Geen reacties op Cantharellentaartje met cranberries en brie

 

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Recept categorie Gerecht met fruit, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 350 g cantharellen schoongeveegd en in grove stukken gesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 20 g gedroogde cranberries gehakt
  • 30 g pecannoten gehakt
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje dragon blaadjes fijngesneden
  • boter om in te vetten
  • Peper en zout gemalen
  • 150 g boerenbrie in plakken
  • 1 ei geklutst

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. De cantharellen in olijfolie in ca. 4 min. beetgaar bakken. De paddenstoelen daarna laten uitleggen en de cranberries en pecannoten erdoor mengen.
  3. De eieren met de crème fraîche en dragon mengen en met peper en zout op smaak brengen.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.
  5. Elk vierkantje in een met boter ingesmeerd vormpje leggen.
  6. De vormen met het cantharellenmengsel vullen en het eimengsel eroverheen gieten.
  7. De brie erop leggen en de deegranden naar binnen vouwen. Het deeg met ei bestrijken.
  8. Midden in de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.