Caribische rijstschotel (jambalaya)

      Reacties uitgeschakeld voor Caribische rijstschotel (jambalaya)

Caribische rijstschotel (jambalaya)

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vis
Land van herkomst: Caribean
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gram scampi ((500 gram, diepvries))
  • 200 gram chorizoworst (in blokjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 1 paprika (in stukken)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 200 gram achterham (in grove stukken)
  • 1 bakje tomaat (in vieren)
  • 300 gram rijst ((langkorrel))
  • 500 ml kippenbouillon ((van tablet))
  • 2 eetlepels peterselie (fijngesneden)

Hoe maak ik het klaar:

  • Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen. 
  • In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. 
  • Chorizo op bordje scheppen. 
  • Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 minuten bakken, tot ze gaar en roze zijn. 
  • Naast chorizo op bord scheppen. 
  • In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 minuten bakken. 
  • Ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken. 
  • Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 minuten gaarkoken. 
  • Op smaak brengen met zout en veel peper. 
  • Helft van scampi erdoor scheppen. 
  • Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen. 
  • Peterselie erover strooien.