Caribische rijstschotel (jambalaya)

      Reacties uitgeschakeld voor Caribische rijstschotel (jambalaya)

Caribische rijstschotel (jambalaya)

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Keuken: Caribean Keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram scampi (500 gram, diepvries)
  • 200 gram chorizoworst in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 rode peper (met zaadjes) in ringetjes
  • 200 gram achterham in grove stukken
  • 1 bakje tasty tom trostomaten in vieren
  • 300 gram witte rijst (langkorrel)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels peterselie (zakje à 30 g) fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen. 

  2. In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. 

  3. Chorizo op bordje scheppen. 

  4. Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 minuten bakken, tot ze gaar en roze zijn. 

  5. Naast chorizo op bord scheppen. 

  6. In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 minuten bakken. 

  7. Ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken. 

  8. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 minuten gaarkoken. 

  9. Op smaak brengen met zout en veel peper. 

  10. Helft van scampi erdoor scheppen. 

  11. Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen. 

  12. Peterselie erover strooien.