Catalaanse mosselsoep

      Geen reacties op Catalaanse mosselsoep

 

Catalaanse mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg verse mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 liter vleesbouillon
  • 4 geroosterde sneetjes stokbrood
  • 2 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • kaneel
  • 1 bosje peterselie
  • 150 gr geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle
  2. schelpen open staan. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
  3. bewaar het kooknat.
  4. Verhit de olie in een grote pan en stoof de gehakte uien en de eveneens
  5. gehakte tomaten.
  6. Voeg het kooknat toe en vul het met ze veel bouillon op dat u genoeg
  7. heeft voor 4 borden. Laat het geheel nog eens opkoken.
  8. Voeg de cognac en de geroosterde sneetjes stokbrood toe en roer alles
  9. om. Stamp de knoflook met wat zout, kaneel, peper en de gehakte
  10. peterselie in een vijzel.
  11. Doe er een beetje kooknat van de soep bij en giet alles weer terug in de
  12. pan. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze eveneens in de pan.
  13. Schep alle ingredienten door elkaar, laat er even de kook over komen en
  14. roer de geraspte kaas door de soep.