Catalaanse mosselsoep

      Geen reacties op Catalaanse mosselsoep

 

Print

Catalaanse mosselsoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Spaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle
  • schelpen open staan. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
  • bewaar het kooknat.
  • Verhit de olie in een grote pan en stoof de gehakte uien en de eveneens
  • gehakte tomaten.
  • Voeg het kooknat toe en vul het met ze veel bouillon op dat u genoeg
  • heeft voor 4 borden. Laat het geheel nog eens opkoken.
  • Voeg de cognac en de geroosterde sneetjes stokbrood toe en roer alles
  • om. Stamp de knoflook met wat zout, kaneel, peper en de gehakte
  • peterselie in een vijzel.
  • Doe er een beetje kooknat van de soep bij en giet alles weer terug in de
  • pan. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze eveneens in de pan.
  • Schep alle ingredienten door elkaar, laat er even de kook over komen en
  • roer de geraspte kaas door de soep.