Catalaanse vissoep

      Geen reacties op Catalaanse vissoep

 

Print

Catalaanse vissoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Spaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 500 Gram inktvis
  • 500 gr visfilet
  • 125 gr grote garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr rookvlees
  • 500 gr vleestomaten
  • 2 groene paprika
  • 40 gr roomboter
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1/4 liter water
  • 1 blik artisjokhartjes
  • zout
  • witte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de inktvis goed af onder stromend koud water, verwijder de
  • ingewanden en de inktzak. Keer de mantel binnenste buiten en verwijder
  • stukjes kraakbeen. Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine
  • stukken.
  • Was de visfilets, dep ze droog, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met
  • citroensap.
  • Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd het rookvlees in
  • dobbelsteentjes.
  • Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze, ontvel ze, verwijder de
  • pitjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de paprika's en snijd ze in
  • blokjes.
  • Verhit de roomboter en fruit al roerende de uien, de knoflook en het
  • rookvlees.
  • Voeg de amandelen, de paprika's, de tomaten, het laurierblad, de
  • saffraan, de wijn, het water en de mosselen toe en laat alles opkoken.
  • Kruid de inktvis, het visfilet, de garnalen en de in vieren gesneden
  • artisjokharten met zout en peper. Doe ze in de pan en laat alles 20
  • minuten gaar worden.
  • Breng het met zout, peper en citroensap op smaak.