Catalaanse vissoep

      Geen reacties op Catalaanse vissoep

 

Catalaanse vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 500 Gram inktvis
  • 500 gr visfilet
  • 125 gr grote garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr rookvlees
  • 500 gr vleestomaten
  • 2 groene paprika
  • 40 gr roomboter
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1/4 liter water
  • 1 blik artisjokhartjes
  • zout
  • witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spoel de inktvis goed af onder stromend koud water, verwijder de
  2. ingewanden en de inktzak. Keer de mantel binnenste buiten en verwijder
  3. stukjes kraakbeen. Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine
  4. stukken.
  5. Was de visfilets, dep ze droog, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met
  6. citroensap.
  7. Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Snijd het rookvlees in
  8. dobbelsteentjes.
  9. Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze, ontvel ze, verwijder de
  10. pitjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de paprika's en snijd ze in
  11. blokjes.
  12. Verhit de roomboter en fruit al roerende de uien, de knoflook en het
  13. rookvlees.
  14. Voeg de amandelen, de paprika's, de tomaten, het laurierblad, de
  15. saffraan, de wijn, het water en de mosselen toe en laat alles opkoken.
  16. Kruid de inktvis, het visfilet, de garnalen en de in vieren gesneden
  17. artisjokharten met zout en peper. Doe ze in de pan en laat alles 20
  18. minuten gaar worden.
  19. Breng het met zout, peper en citroensap op smaak.