Ceviche van makreel

      Geen reacties op Ceviche van makreel

 

Ceviche van makreel

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 makreelfilets
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 3 el fruitige olijfolie
  • dille
  • 1 tl roze peperkorrels gekneusd
  • zeezout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder het vel en de graat van de makreelfilets. Snijd het visvlees in gelijkmatige kleine blokjes.
  2. Voeg het sap van de citroen toe en meng goed door het visvlees. Voeg daarna de olijfolie toe.
  3. Snijd de dille grof en voeg deze ook toe. Breng op smaak met zeezout en de gekneusde peperkorrels.
  4. Zet de vis in de koelkast om de marinade zo’n 15 minuten in te laten trekken.
  5. Voeg op het laatst nog rasp en sap van de sinaasappel toe.
  6. Serveer dit gerecht in kleine glazen potjes.

Tips / Opmerkingen

Probeer eens wat chilipeper in plaats van rode peperkorrels.