Champignon aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon aardappelsoep

 

Champignon- aardappelsoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 500 gr in plakjes gesneden champignons
  • 3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • zout peper
  • 1 dl zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui ± 3 minuten.
  2. Voeg de plakjes champignons toe en fruit deze ± 3 minuten mee.
  3. Voeg de blokjes aardappel toe en fruit het geheel onder regelmatig omscheppen nog ± 5 minuten.

  4. Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

  5. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.

  6. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep.
  7. Maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
  8. Roer de zure room vlak voor het serveren door de champignon-aardappelsoep.