Champignon courgettesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon courgettesoep
Print

Champignon courgettesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 teentjes knoflook
  • 00 gr courgette
  • 25 gr boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 zakje champignonsoep
  • 100 gr gerookte kipfilet
  • 4 soepstengels
  • 4 plakken rauwe ham

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
  • Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook met het paprikapoeder al
  • omscheppend goudgeel.
  • Voeg de courgette toe en bak die al omscheppend 1 minuut mee.
  • Schenk er 1 liter water bij en voeg al roerend de inhoud van het pakje soep toe.
  • Breng de soep al roerend aan de kook en laat haar 4 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.
  • Snijd intussen de kipfilet in dunne plakjes, voeg die aan de soep toe en warm nog 1 minuut goed door.
  • Verdeel de soep dan over de borden en serveer haar met de soepstengels, omwikkeld met de rauwe ham.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang voor een kerrie-courgettesoep het zakje champignonsoep door een zakje kerriesoep.