Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 ml mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 6 plakjes bacon (vleeswaren)
  • 12 kleine champignons
  • 1 grote kipfilet in 12 blokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Satéstokjes 15 minuten in koud water weken. 

  2. In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. 

  3. Bacon halveren en om champignons wikkelen. 

  4. Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. 

  5. Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. 

  6. Spiesje in hete olie in 3 minuten gaarbakken. 

  7. Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Tip: Slanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees