Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

Champignon-kipspiesjes met mosterdmayonaise

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 ml mayonaise
  • 3 eetlepels crême fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 6 plakjes bacon ((vleeswaren) )
  • 12 kleine champignons
  • 1 kip (in 12 blokjes)

Hoe maak ik het klaar:

  • Satéstokjes 15 minuten in koud water weken. 
  • In kom mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing roeren tot gladde saus. 
  • Bacon halveren en om champignons wikkelen. 
  • Kipfiletblokjes bestrooien met zout en peper. 
  • Kipblokjes aan satéstokjes rijgen en elk door bacon-champignon steken. 
  • Spiesje in hete olie in 3 minuten gaarbakken. 
  • Mosterdmayonaise als dip erbij serveren.

Tips / Opmerking

Tip: Slanke versie: Een slankere versie van deze mosterddip maakt u met halfvolle mayonaise en in plaats van crème fraîche Griekse yoghurt met 0% vet. De bacon kunt u eventueel vervangen door rauwe ham of rookvlees