Champignon tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon tomatensoep
Print

Champignon tomatensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 bakjes champignons
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomatenbouillontablet
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 takjes peterselie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de champignons, snijd ze in plakjes en sprenkel er het citroensap over.
  • Verhit de boter in pan en fruit de ui 3 minuten.
  • Roer er de uitgeperste knoflook en de champignons bij en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  • Roer er vlak voor het opdienen de peterselie door.