Champignon tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon tomatensoep

Champignon tomatensoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 bakjes champignons
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomatenbouillontablet
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 takjes peterselie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de champignons, snijd ze in plakjes en sprenkel er het citroensap over.

  3. Verhit de boter in pan en fruit de ui 3 minuten.
  4. Roer er de uitgeperste knoflook en de champignons bij en bak ze 5 minuten zachtjes mee.

  5. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  6. Roer er vlak voor het opdienen de peterselie door.