Champignons alla Bolognese

      Reacties uitgeschakeld voor Champignons alla Bolognese

 

Champignons alla Bolognese

Recept categorie Gerecht met groenten, Pasta
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Calorieën 15 kcal

Wat gaat er in?

  • 450 g champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpure
  • 400 g tomaten uit blik fijngehakt
  • 3 el fijngehakte verse oregano
  • 450 g spaghetti
  • zout en versgemalen peper
  • Parmenzaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de steeltjes van de champignons.
  2. Snijd de hoedjes in vieren.
  3. Breng in een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
  4. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin in 2-3 min.
  5. Voeg de champignons toe en roerbak ze 3-4 min. op hoog vuur.
  6. Roer de tomatepuree, fijngehakte tomaten en 1 eetlepel oregano erdoor.
  7. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  9. Laat de pasta uitlekken, schep hem in een schaal en voeg de saus toe.
  10. Meng goed.
  11. Serveer met Parmenzaanse kaas en de rest van de fijngehakt verse oregano
Voedingsfeiten
Champignons alla Bolognese
Hoeveelheid per portie
Calorieën 15
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.