Champignons alla Bolognese

      Reacties uitgeschakeld voor Champignons alla Bolognese

 

Print

Champignons alla Bolognese

Categorie Gerecht met groenten, Pasta
Keyword Vegetarisch
porties 4
Calorieën 15kcal

Wat gaat er in:

  • 450 g champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpure
  • 400 g tomaten uit blik fijngehakt
  • 3 el fijngehakte verse oregano
  • 450 g spaghetti
  • zout en versgemalen peper
  • Parmenzaanse kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de steeltjes van de champignons.
  • Snijd de hoedjes in vieren.
  • Breng in een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin in 2-3 min.
  • Voeg de champignons toe en roerbak ze 3-4 min. op hoog vuur.
  • Roer de tomatepuree, fijngehakte tomaten en 1 eetlepel oregano erdoor.
  • Zet het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de pasta uitlekken, schep hem in een schaal en voeg de saus toe.
  • Meng goed.
  • Serveer met Parmenzaanse kaas en de rest van de fijngehakt verse oregano

Nutrition

Calorieën: 15kcal