Champignonsoep 4

      Reacties uitgeschakeld voor Champignonsoep 4
Print

Champignonsoep 4

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr gesneden grotchampignons
  • 2 eetlepels versgeknipte gemengde tuinkruiden (bijvoorbeeld tijm marjolein en basilicum)
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 3/4 liter kruidenbouillon
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels room
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels fijngehakte kervel
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de in plakjes gesneden grotchampignons in een soeppan in de olijfolie.
  • Voeg de tuinkruiden toe, giet er de wijn op en stoof de champignons 10 minuten.
  • Smelt in een tweede pan de boter, roer er de bloem bij en laat even pruttelen.
  • Schenk er in gedeelten al roerend de kruidenbouillon bij en breng de soep steeds aan de kook.
  • Roer de champignons erbij en laat de soep even doorkoken.
  • Klop de eierdooier los met de room, het citroensap en de fijngehakte kervel en roer dit in een dun straaltje bij de soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.