Champignonsoep 4

      Reacties uitgeschakeld voor Champignonsoep 4

Champignonsoep 4

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr gesneden grotchampignons
  • 2 eetlepels versgeknipte gemengde tuinkruiden (bijvoorbeeld tijm marjolein en basilicum)
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 3/4 liter kruidenbouillon
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels room
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels fijngehakte kervel
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de in plakjes gesneden grotchampignons in een soeppan in de olijfolie.
  2. Voeg de tuinkruiden toe, giet er de wijn op en stoof de champignons 10 minuten.

  3. Smelt in een tweede pan de boter, roer er de bloem bij en laat even pruttelen.

  4. Schenk er in gedeelten al roerend de kruidenbouillon bij en breng de soep steeds aan de kook.

  5. Roer de champignons erbij en laat de soep even doorkoken.
  6. Klop de eierdooier los met de room, het citroensap en de fijngehakte kervel en roer dit in een dun straaltje bij de soep.

  7. Breng op smaak met peper en zout.