Chao Gai Yik

      Reacties uitgeschakeld voor Chao Gai Yik

 

Chao Gai Yik

gegrilde kippenvleugels met honing en gember

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Aziatische Keuken, Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg. kippenvleugels
  • 1 el. donkere sojasaus
  • 1 el. lichte sojasaus
  • 1 el. fijngehakte knoflook
  • 1 el. fijngeraspte gember
  • 1 el. Chinese rijstwijn
  • 1 el. honing
  • 2 tl. vijfkruidenpoeder
  • olie om de grill mee in te vetten
  • 1 kleine komkommer in dunne schijfjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. De kippenvleugels in een schaal mengen met beide sojasausen, de knoflook, de gember, de rijstwijn, de honing en het vijfkruidenpoeder.
  2. Goed omscheppen.
  3. Het vlees afdekken en minimaal 2 uur marineren.
  4. Dan het rooster van een tafelgrill of de barbecue bestrijken met olie.
  5. De grill verhitten.
  6. De kippenvleugels aan 1 kant in 4-5 min. goudbruin grillen, keren en aan de andere kant ongeveer 4 min. grillen tot ze aan alle kanten goudbruin van kleur zijn.
  7. De kippenvleugels op een groot bord leggen en garneren met schijfjes komkommer.
  8. Direct serveren.