Chao Gai Yik

      Reacties uitgeschakeld voor Chao Gai Yik

 

Chao Gai Yik

gegrilde kippenvleugels met honing en gember
Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Azié/ China
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg. kip
  • 1 el. sojasaus (donkere )
  • 1 el. sojasaus (lichte )
  • 1 el. knoflook (fijngehakte )
  • 1 el. gember (fijngeraspte )
  • 1 el. rijstwijn (Chinese )
  • 1 el. honing
  • 2 tl. vijfkruidenpoeder
  • olie (om de grill mee in te vetten)
  • 1 kleine komkommer (in dunne schijfjes)

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • De kippenvleugels in een schaal mengen met beide sojasausen, de knoflook, de gember, de rijstwijn, de honing en het vijfkruidenpoeder.
  • Goed omscheppen.
  • Het vlees afdekken en minimaal 2 uur marineren.
  • Dan het rooster van een tafelgrill of de barbecue bestrijken met olie.
  • De grill verhitten.
  • De kippenvleugels aan 1 kant in 4-5 min. goudbruin grillen, keren en aan de andere kant ongeveer 4 min. grillen tot ze aan alle kanten goudbruin van kleur zijn.
  • De kippenvleugels op een groot bord leggen en garneren met schijfjes komkommer.
  • Direct serveren.