Chao Lie Wu Pan

      Reacties uitgeschakeld voor Chao Lie Wu Pan

 

Chao Lie Wu Pan

pannenkoeken met een vulling van zoete dadels

Recept categorie Gerecht met fruit, Pannekoeken
Keuken: Aziatische Keuken, Chinese keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 125 gr. bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 250 ml. water
  • 60 ml. pindaolie of plantaardige olie

Vulling:

  • 250 gr. gedroogde rode dadels
  • 20 gr. boter
  • 1 el. poedersuiker
  • 4 tl. fijngeraspte sinaasappelschil
  • 2 el. versgeperst sinaasappelsap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dadels 1,5 cm. onder water zetten.
  2. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en met het deksel op de pan in 25-30 min. zachtkoken.
  3. Afgieten, af laten koelen en pitten verwijderen.
  4. De dadels met de boter, de poedersuiker, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een keukenmachine gedurende 8-10 sec. vermalen tot een gladde pasta.
  5. De bloem en het zout in een schaal goed vermengen.
  6. In het midden een kuiltje maken.
  7. Het ei en ongeveer 60 ml. water toevoegen.
  8. Roeren.
  9. Beetje bij beetje de rest van het water toevoegen tot een glad beslag ontstaat.
  10. 2 tl. olie verhitten in een anti-aanbaklpan (15 cm. doorsnee). 1 grote soeplepel beslag in de pan gieten en het beslag over de bodem verdelen.
  11. De pannenkoek 45 sec. bakken; keren en nog 30-45 sec. bakken.
  12. De andere pannenkoeken op dezelfde manier bereiden.
  13. 1 el. vulling op elek pannenkoek leggen. Een zijde omvouwen en de pannenkoek ietsje pladrukken zodat de vulling zich verdeelt. Zijkanten naar binnen vouwen; oprollen. Pannenkoeken aan beide kanten in 1 el. olie circa 1 min. bakken.