Ch’ao-yü-pien

      Reacties uitgeschakeld voor Ch’ao-yü-pien

 

Ch'ao-yü-pien

gefrituurde visfilets

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Chinese keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • ¼ blik bamboespruiten
  • 500 g kabeljauw- of schelvisfilets
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 g bloem
  • 2 dl slaolie
  • 2 kleingesneden teentjes knoflook
  • 2 kleingemaakte plakjes gemberwortel
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel maïzena

Hoe maak ik het klaar?

  1. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika, worteltjes en bamboespruiten in luciferdunne reepjes van ± 4 cm.
  2. Snijd de vis in blokjes, bestrooi ze met zout en wentel ze eerst door het ei en daarna door de bloem.
  3. Verhit de slaolie en bak de stukjes vis hierin bij gedeelten goudbruin.
  4. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  5. Haal de olie, op ± 4 eetlepels na, uit de pan, laat de olie weer heet worden en bak hierin de knoflook, gemberwortel en 2 theelepels zout onder voortdurend omscheppen.
  6. Voeg nu de groenten toe en bak deze 1 minuut mee.
  7. Maak een mengsel van de ketjap, sherry, suiker en azijn en doe dit bij de groenten.
  8. Laat dit heet worden en bind de saus met de aangemaakte maïzena.
  9. Doe de stukjes vis erbij en laat ze 2 minuten goed doorwarmen.
  10. Dien de vis in een voorverwarmde schotel op en geef er rijst of mie bij.