Chee pow gai

      Reacties uitgeschakeld voor Chee pow gai

 

Chee pow gai

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Thaise keuken
Extra info Vegetarisch
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 60 ml. lichte sojasaus
  • 60 ml. Chinese rijstwijn
  • 2 el. gembersap
  • 4 tl. oestersaus
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. suiker
  • 1 tl. sesamolie
  • 1 hele verse kip (ongeveer 1,5 kg.), in 14 stukken
  • 14 stukken vetvrij papier of bakpapier in vierkanten van 20 x 20 cm. geknipt
  • 750 ml. olie om te frituren

Hoe maak ik het klaar?

  1. De sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suikeer en sesamolie in een middelgrote schaal vermengen.
  2. De kip in de schaal leggen en met de marinade vermengen.
  3. Afgedekt minimaal 2 uur bij kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren. Vervolgens de kip in een zeef uit laten lekken.
  4. Een velletje met de punt naar voren op een plank leggen.
  5. Leg er een stuk kip op en vouw dan eerst de punt en dan de randen over de kip heen.
  6. De laatste rand als een envelopomslag in de lip steken.
  7. De andere stukken kip op dezelfde manier verpakken.
  8. De wok of een grote braadpan 30 sec. verhitten, dan de olie erin gieten.
  9. De helft van de kippakketjes in de hete olie leggen en al roerende 5 min. rondom bakken.
  10. De pakketjes op keukenpapier laten uitlekken en de rest van de pakketjes op dezelfde manier bakken.
  11. Pakketjes op een platte schaal leggen en direct serveren.