Cheesecake met rood fruit

      Geen reacties op Cheesecake met rood fruit

 

Cheesecake met rood fruit


Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 6 punten
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 400 g roomkaas naturel
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 80 g bramen
  • 80 g frambozen
  • 80 g aardbeien in vieren gesneden
  • 50 g rode bessen
  • 1 el boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst, om te bestrijken
  • een beetje poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken.
Prik gaatjes met een vork in de bodem.
  3. Klop de suiker, het ei en de eidooier door de roomkaas met een mixer. Giet het mengsel over de deegbodem.
  4. Het deeg met ei bestrijken en onderin de oven in ca. 30-35 min. afbakken. Dek de cheesecake af met aluminium folie wanneer deze te snel kleurt.
  5. Na het bakken met het rood fruit beleggen en met poedersuiker bestrooien.