Chicken gumbo

      Reacties uitgeschakeld voor Chicken gumbo

 

Print

Chicken gumbo

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de bruine roux:

  • 80 gr bloem
  • 3/4 dl plantaardige olie

Voor de gumbo:

  • 1 grote kip in stukken
  • 5 gedroogde Spaanse pepers
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 1/2 theelepel tijm
  • 4 theelepels zout
  • 1 grof gesnipperde ui
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 300 gr sperziebonen (of okra's) in stukken van 2 1/2 cm
  • 2 groene paprika in blokjes
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel tabasco
  • 400 gr rijst

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Roer de bloem erdoor tot een gladde massa.
  • Laat de roux op laag vuur in 30-45 minuten mooi bruin worden, let op dat het niet verbrandt.
  • Leg de kip met de pepers, laurier, tijm en zout in grote soeppan.
  • Schenk er royaal water bij tot de kip onder staat.
  • Breng aan de kook en laat ± 45 minuten zacht koken.
  • Haal de kip uit de pan en snijd haar iets kleiner.
  • Zeef de bouillon.
  • Doe de roux in de soeppan, voeg de ui en knoflook toe en bak die ± 10 minuten mee.
  • Roer de sperziebonen en paprika erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • Voeg de cayennepeper en tabasco toe en laat ± 1 uur zacht koken.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer voor het serveren de kip door de gumbo.
  • Schep op een bord eerst wat rijst en schenk daaromheen de gumbo met kip.