Chikuzen-ni

      Reacties uitgeschakeld voor Chikuzen-ni

 

Chikuzen-ni

gestoofde kip uit Chikuzen
Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Japan
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 g gefileerd kip ( met vel)
  • 4 schoongemaakte verse shii-take (wilde paddestoelen)
  • 2 middelgrote wortels
  • 150 bamboescheuten
  • 4 geschrapte kleine aardappel
  • 1 konnyaku koekje (aronskelkwortel)
  • 1-2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 dl dashi
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mirin (zoete goudgele kookwijn die weinig alcohol bevat)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 50 g peultjes

Materialen:

  • Wok

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het kippevlees in blokjes van 2 cm.
  • Maak de groente schoon en snijd het in kleine stukjes.
  • Maak eventueel gebruik van decoratieve snijtechnieken.
  • Kneed de konnyaku met wat zout, spoel hem af, dep hem droog en verdeel hem in kleine stukjes.
  • Blancheer de groenten afzonderlijk in kokend water met wat zout.
  • Spoel de groente af met koud water en dep ze droog.
  • Verhit de olie bij veel hitte in een grote pan.
  • Voeg de stukjes kip toe en roer ze door de olie.
  • Voeg de wortel en de konnyaku toe en daarna, in deze volgorde, de paddestoelen, de bamboescheuten en de aardappelen.
  • Roerbak alles 3 minuten tot de kip en de groenten licht zijn gegaard en met een laagje olie zijn bedekt.
  • Schenk de dashi in de pan, voeg de suiker, de mirin en de sojasaus toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Leg een drijvend deksel in de pan en stoof het gerecht 15 minuten, tot de kookvloeistof voor 1/3 deel is verdampt.
  • Maak de peultjes schoon en snijd ze in schuine reepjes van 2½ cm.
  • Blancheer de peultjes in kokend water met wat zout en voeg ze vlak voor het serveren aan het gerecht toe.
  • Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur in kleine kommetjes, waarin het geheel op aantrekkelijke wijze is gearrangeerd.
  • Garneer het gerecht met sterrekers.