Chileense vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Chileense vissoep
Print

Chileense vissoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 moten kabeljauw á ± 250 gr
  • 4 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel
  • 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
  • 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 7 1/2 dl visbouillon of water
  • 2 1/2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.
  • Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel.
  • Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper.
  • Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
  • Serveer de vissoep als complete maaltijd.