Chili con carne II

      Reacties uitgeschakeld voor Chili con carne II

Chili con carne II

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 groot blik rode bonen red kidney beans
  • tabasco
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de gesnipperde ui enkele minuten in de boter.
  2. Pers er dan de teentjes knoflook bij en fruit die kort mee.
  3. Doe het gehakt in de pan en maak het met een spatel los.
  4. Blijf roeren tot het gehakt rul is en verkleurt.
  5. Maak de paprika schoon, snijd hem eerst in repen en daarna in blokjes en roer die door het gehakt.

  6. Strooi de bloem, het paprikapoeder en het chilipoeder over het gehakt en blijf roeren tot de bloem gaar is.

  7. Roer de inhoud van het blik bonen door het vleesmengsel en laat alles op laag vuur nog een half uur doorpruttelen.

  8. Maak het gerecht desgewenst nog wat scherper met een paar druppels tabasco en breng het verder op smaak met zout.

Tips / Opmerkingen

Vervang de rode bonen door een groot blik bruine bonen.