Chili con porkie met tequila en limoen

      Reacties uitgeschakeld voor Chili con porkie met tequila en limoen

Chili con porkie met tequila en limoen

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 fijngesneden rode Spaanse peper zonder vliesjes en zaadjes
  • peper
  • zout
  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
  • ½ kaneelstokje
  • ½ bussel munt
  • ½ bussel koriander
  • 2 blikjes rode bonen van 400 gram
  • 500 gram fijn gesneden varkersschouder
  • 1 dl tequila
  • 5 limoenen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mix de zongedroogde tomaten met olijfolie tot een dikke pasta.

  2. Snipper de ui en knoflook zo fijn mogelijk en fruit in wat olijfolie. 

  3. Voeg het chilipoeder, de Spaanse peper, peper en zout toe. 

  4. Doe er vervolgens ook het varkensvlees bij en bak alles mooi goudbruin.

  5. Flambeer met de tequila.

  6. Voeg de pasta van gedroogde tomaten met de gepelde tomaten, het kaneelstokje en een glas water bij het vlees.

  7. Dek de pan af en zet een half uurtje in een oven op 150°C.

  8. Doe er de bonen bij en bak nog eens een half uurtje.

  9. Verfris de bereiding net voor het opdienen met het sap van 4 limoenen en de verse kruiden. 

  10. Snijd de resterende limoen in plakjes en gebruik die als versiering.