Chili groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Chili groentesoep

Chili groentesoep

Chili groentesoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olie
  • 1 uien
  • 120 gr groene lomboks
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote aardappelen
  • 1/4 liter tacosaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • tortillachips
  • plakjes limoen
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de ui fijn en deel de lomboks in vieren.
  2. Schil de aardappel en snijd hem in kleine reepjes.
  3. Verhit de olie in een grote steelpan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is.
  4. Voeg de groene lomboks, de bouillon, de aardappel en de tacosaus toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten sudderen.

  5. Roer het limoensap erdoor en voeg zout toe.
  6. Serveer de soep met de tortillachips in soepkommen of op borden.
  7. Laat in elke soepkom of in elk bord een dun schijfje limoen drijven.

Tips / Opmerkingen

Om de soep meer gevuld te maken, kunt u gekookte rijst toevoegen.