Chili groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Chili groentesoep

Chili groentesoep

Print

Chili groentesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 uien
  • 120 gr groene lomboks
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote aardappelen
  • 1/4 liter tacosaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • tortillachips
  • plakjes limoen
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de ui fijn en deel de lomboks in vieren.
  • Schil de aardappel en snijd hem in kleine reepjes.
  • Verhit de olie in een grote steelpan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is.
  • Voeg de groene lomboks, de bouillon, de aardappel en de tacosaus toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten sudderen.
  • Roer het limoensap erdoor en voeg zout toe.
  • Serveer de soep met de tortillachips in soepkommen of op borden.
  • Laat in elke soepkom of in elk bord een dun schijfje limoen drijven.

Tips / Opmerkingen

Om de soep meer gevuld te maken, kunt u gekookte rijst toevoegen.