Chilisoep met tacochips

      Reacties uitgeschakeld voor Chilisoep met tacochips

Chilisoep met tacochips

Recept categorie Soepen
Porties 10
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 grote gesnipperde uien
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr rundergehakt
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 500 gr ontvelde tomaten in stukken
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 blik bruine bonen inh. 1 liter, uitgelekt
  • 1 400 gr rode kidneybonen blik uitgelekt
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 3 jalapeñopepers (pot) in stukjes
  • 1 borrelglaasje tequila
  • 1 zak tacochips inh. 125 gr
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  • 75 gr geraspte belegen kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de ui en de knoflook 5 minuten in de olie.
  2. Voeg het gehakt, zout en cayennepeper toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.
  3. Bak de paprika 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomaten, bouillon en bruine bonen toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep afgedekt 40 minuten koken.
  6. Warm de kidneybonen, chilisaus en jalapeñopeper ± 5 minuten mee.
  7. Roer er voor het serveren de tequila door.
  8. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  9. Spreid de tacochips op een bakplaat uit.
  10. Verkruimel het Spaanse pepertje, vermeng het met de kaas strooi dit mengsel over de chips.

  11. Gratineer de tacochips onder de grill 5 minuten en bestrooi de soep ermee.