Chinees varkensvlees met aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Chinees varkensvlees met aubergine

Chinees varkensvlees met aubergine

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Chinese keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram rijst
  • 300 gram nasi/bamivlees
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 theelepels vijf kruidenpoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 aubergines in kleine blokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. 

  2. Vlees 10 minuten in mengsel van 2 eetlepels sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren. 

  3. In braadpan 2 eetlepels roerbakolie verhitten. 

  4. Ui goudbruin bakken. 

  5. Laatste 2 minuten rest van knoflook toevoegen en meebakken. 

  6. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. 

  7. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren. 

  8. In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. 

  9. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen. 

  10. In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. 

  11. Vlees en ui door aubergine scheppen. 

  12. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 eetlepels water toevoegen en geheel 5 minuten afgedekt laten stoven. 

  13. Op smaak brengen met peper en eventueel 1 theelepel suiker. 

  14. Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.