Chinese beursjes met zoetzure saus

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese beursjes met zoetzure saus

 

Chinese beursjes met zoetzure saus

Recept printen
Recept categorie: Warme hapjes
Land van herkomst: China
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 sjalotjes
  • 1 prei (alleen het wit)
  • 1 stengel bleekselderij
  • ¼ paprika
  • 75 g sojascheuten
  • boter
  • ½ dl witte wijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper
  • zout
  • 4 takjes bieslook
  • 100 g garnalen (gepelde grijze )

voor de saus

  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 dl water
  • 1 mespunt Sambal oelek
  • 2 koffielepels maïs

Materialen:

  • blaadjes rijstpapier met een diameter van 16 cm

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de sjalot, was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
  • Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
  • Smelt wat boter, stoof hierin de groenten even aan, voeg de witte wijn en de sojasaus toe en kruid met peper en zout.
  • Laat nog enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat daarna uitlekken.
  • Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
  • Blancheer intussen de bieslooktakjes.
  • Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
  • Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, lepel in het midden wat groentemengsel, verdeel de garnalen daarop en knoop de beursjes met een sprietje bieslook dicht.
  • Stoof voor de saus het sjalotje even in boter aan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het maïszetmeel en laat even goed doorkoken.
  • Bind de saus met het maïszetmeel, opgelost in een bodempje water.
  • Stoom intussen de beursjes in 10 minuten gaar.
  • Giet op elk bordje een spiegel zoetzure saus en schik de beursjes in het midden.