Chinese broccoli

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese broccoli

 

Chinese broccoli

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 pakken Alpro® soya reepjes Pittig gekruid
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl droge sherry
  • 1 tl suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • 200 gr boekweit noodles
  • 1 bos lente ui
  • 2 tl zoete chilisaus
  • citroensap
  • wokolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  2. Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  3. Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  4. Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
  5. Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  6. Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  7. Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  8. Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies (normaal 4 minuten in kokend, zout water), giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  9. Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.