Chinese broccoli

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese broccoli

 

Print

Chinese broccoli

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 pakken Alpro® soya reepjes Pittig gekruid
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl droge sherry
  • 1 tl suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • 200 gr boekweit noodles
  • 1 bos lente ui
  • 2 tl zoete chilisaus
  • citroensap
  • wokolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
  • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies (normaal 4 minuten in kokend, zout water), giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.