Chinese flensjes met kip

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese flensjes met kip

 

Chinese flensjes met kip

Print
Categorie: Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Pannekoeken
Keuken: Chinese keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 125 g gezeefde bloem tarwe patent
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 3 dl melk
  • 2 dubbele maïskipfilet
  • zout en peper
  • mespunt vijf kruidenpoeder
  • scheutje lichte sojasaus
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uien
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten in heet water wellen, verwijder de stelen

voor de saus

  • 4 eetlepel hoisinsaus
  • 4 eetlepel suiker of candarell iets minder
  • 1 eetlepel sesam-olie

Bereidingswijze

  • Maak van de bloem, melk, eieren, wat zout en de olie een beslag en laat dit even rusten.
  • Bak hiervan dunne flensjes.
  • Dek de flensjes af tot gebruik.
  • Maak de kipfilet schoon, snijd de filets horizontaal in tweeën en leg de filet in een marinade van peper en zout, 5-kruidenpoeder, soja en olie.
  • Bak de filets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
  • Snijd intussen van de lente-uien en de van zaad ontdane komkommer dikke lucifers.
  • Snijd de Chinese champignons en de gebakken kip in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Zet de wok op het vuur met een rekje of een aan beide zijden opengemaakt klein conservenblikje en vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
  • Intussen het gewenste aantal flensjes, waarop een dun laagje saus is aangebracht, vullen met wat kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen en rol deze op. Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar)
  • Zet het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met de 'dome' en laat voor 10 minuten stomen.
  • 1 flensje tot maximaal 2 per persoon.