Chinese gemengde soep

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese gemengde soep

 

Print

Chinese gemengde soep

Categorie Soepen
Keuken Chinese keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 225 g kip
  • 115 g eiermie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden gember
  • ¼ witte kool fijngesneden
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 fijngesneden sjalotten

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de Chinese paddestoelen 20 minuten in water weken en snijd ze in smalle reepjes.
  • Laat de mie in heet water met zout wellen, dit duurt 20 minuten.
  • Spoel de mie daarna met koud water af.
  • Verhit de wok en doe er de olie in, voeg de uitgeperste teentjes knoflook en de gember toe en laat dit 5 minuten bakken.
  • Voortdurend roeren.
  • Haal de gember en de knoflook eruit en bak de kip enkele minuten in de wok tot ze wit is.
  • Voeg de paddestoelen, sjalot, kool en de bouillon toe.
  • Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
  • Roer de eieren erdoor zodat er draden gevormd worden.
  • Meng de maïzena met het water en roer dit door de soep.
  • Laat dit 2 minuten koken tot de soep wat dikker is geworden.
  • Voeg de mie, sojasaus (te vervangen door ketjap) en de sherry toe en serveer de soep direct.