Chinese groentefondue met sereh en gember

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese groentefondue met sereh en gember

Chinese groentefondue met sereh en gember

Recept categorie Gerecht met groenten, Pasta
Keuken: Chinese keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 rode peper
  • 4 cm verse gemberwortel in plakjes
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • citroensap
  • 125 gram chinese eiermie (dun)
  • 200 gram kant-en-klare satésaus
  • 1 flesje zoete chilisaus
  • 1 flesje soyasaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan 1½ l water aan de kook brengen. 

  2. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 

  3. Serehstengel in lengte halveren. 

  4. Rode peper halveren en zaadjes verwijderen. 

  5. Sereh, peper, gember en knoflook in bouillon leggen en 10 minuten laten trekken. 

  6. Op smaak brengen met zout en citroensap. 

  7. Intussen in andere pan eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 

  8. Satésaus verwarmen en met water verdunnen. 

  9. Sauzen in kommetjes schenken. 

  10. Bouillon overscheppen in fonduepan en met mie, sauzen en schalen diphapjes op tafel zetten. 

  11. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Ingrediënten (met eetstokjes) in sojasaus of chilisaus dippen. 

  12. Na maaltijd mie over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

Tips / Opmerkingen

Tip: Om in de bouillon te garen: - rolletjes omelet - plakjes tofu - brede repen Chinese kool - losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi - rode paprika - taugé - minimaïskolfjes - peultjes - oesterzwammen - bamboescheuten (uit blik).