Chinese groentesoep met balletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese groentesoep met balletjes

 

Chinese groentesoep met balletjes

Boodschappen 3-1999

Recept categorie Soepen
Keuken: Chinese keuken
Totaal tijd 50 minuten
Porties 4
Auteur Albert Heijn

Wat gaat er in?

  • 1 stukje gemberwortel circa 3 cm
  • 1 kleine steel prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 1.5 l kippenbouillon versgetrokken, uit een pot of van tabletten
  • 1 rode paprika
  • 4 worteltjes
  • 250 gram champignons
  • 100 gram taugé
  • 2 nestjes mihoen
  • 2 theel. sesamolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetl. citroensap

Voor de balletjes:

  • ca. 200 gram kipfilets
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 eierdooier
  • 1 theel. sambal oelek
  • 0.5 theel. gemberpoeder
  • 1 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiden:

  1. Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het groen van de prei grof. Hak de knoflook grof. Snijd het pepertje in stukken. Breng de gemberwortel, het preigroen, de knoflook en het pepertje met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in blokjes en de worteltjes en de champignons in plakjes. Was de taugé en laat uitlekken. Hak voor de balletjes de kipfilet, de noten, de eierdooier, de sambal, het gemberpoeder en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend mengsel. Rol er met bebloemde handen balletjes van. Breng water aan de kook en laat de balletjes in circa 5 minuten gaar worden. Laat ze in het kookvocht staan.

Bereiden:

  1. Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarde per persoon: eiwit 32g vet 20g koolhydraten 37g kcal 466