Chinese kip met walnoten-citroensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kip met walnoten-citroensaus

Chinese kip met walnoten-citroensaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: China
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr kip
  • zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 ei
  • 100 gr gepelde walnoot
  • 1 middelgrote ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 paprika (of groene paprika)
  • 1 paprika
  • 50 gr champignons
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels citroensiroop
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 3 eetlepels groentebouillon ((eventueel van poeder of tablet)

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilets in schuine dunne reepjes of plakjes.
  • Doe die in een kom en voeg hieraan zout, de maïzena en het losgeroerde eiwit toe.
  • Vermeng de kip grondig met dit mengsel en laat dit alles 15 minuten staan.
  • Hak de walnoten fijn of maal ze in een mixer of blender en rooster de massa in een heel licht ingevette koekenpan goudbruin.
  • Schep de geroosterde stukjes walnoot uit de pan en bewaar ze voor later gebruik.
  • Pel de ui en snipper hem heel fijn.
  • Verwarm de olie in een wok, wadjang of ruime braadpan en bak de ui hierin langzaam goudgeel.
  • Doe er dan het kippenvlees bij en zet het vuur wat hoger.
  • Roerbak het vlees al omscheppend ± 3 minuten en zet het vuur weer lager.
  • Was intussen de paprika's, snijd ze door en ontdoe ze van zaad en zaadlijsten.
  • Verdeel het vruchtvlees in smalle reepjes of vierkantjes van ± 1 cm, doe ze bij de
  • goudgele ui en bak ze op matig vuur ± 5 minuten.
  • Borstel de champignons af en snijd ze in plakjes.
  • Voeg die eveneens toe en bak alles samen op matig vuur nog 5 minuten.
  • Schenk de sojasaus, de citroensaus en de wijn erbij, schep het geheel even om en dek de pan af.
  • Laat nog 10 minuten zachtjes stoven en voeg de iets verwarmde groente- of kippenbouillon toe, zodat het gerecht niet te droog wordt.
  • Serveer met goed verwarmde rijst.